Wees niet bang om naar de dokter te gaan.

Så här pratar du med sitt barn om sängvätning

Även om det är ett vanligt problem, kämpar barnen för att ta upp ämnet sängvätning på egen hand. Hjälp dem att tala fritt om det och visa dem ditt stöd.

Tala om det tillsammans

Barn är rädda för sina föräldrars reaktion när de gör sängen våt. De kommer att bli lättade och säkra på att du lyssnar på dem vänligt och att du är beredd att hjälpa dem.

Uppmuntra dem

Sängvätning kan påverka ditt barn djupt och få dem att förlora självförtroende. Säkerställa och uppmuntra ditt barn regelbundet för att öka deras självförtroende. Barnet är på ett viktigt stadium av att utveckla sitt oberoende och därför är det viktigt att de har så mycket förtroende som möjligt.

Press inte på dem

Kom ihåg att sängvätning är ganska vanligt och helt normalt. Många barn, särskilt pojkar, fortsätter att våta sin säng regelbundet tills de är 6-7 år gamla. Ingen är immun mot en olycka. Kom ihåg att sängvätning kan hålla i åratal, så var inte nedslagen för fort. Använd DryNites® Pajama Byxor för att ge ditt barn en lugnande och återställande sömns sömn trots deras problem.

At prata om sängvätning utanför familjen

Det är helt acceptabelt att prata om ditt barns sängvätning framför dem när du är hos läkaren.

Om ditt barn ska tillbringa natten hemifrån (till exempel på en skolresa, på ett semesterläger eller i en väns hus), diskutera det diskret med en ansvarig vuxen (förälder eller lärare) som kommer att kunna att hjälpa till vid eventuella problem.

januari, 2023

Tags: , , , ,

Rekommenderad artikel

Upptäck Drynites® produktsortimen

Något för alla!
Absorberend nachtondergoed voor jongens

DryNites® Nattunderbyxor

Se Produkter
Absorberende matrasbeschermer

DryNites® Bed Mats

Se Produkter
es.se